ΔΤ55 – Σαρωνικός Αύριο – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΦΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 7/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΦΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

H παράταξή μας με ευθύνη έναντι των πολιτών αλλά και ασκώντας το θεσμικό της ρόλο έχει θέσει εδώ και καιρό το σοβαρότατο ζήτημα της οικονομικής κατάρρευσης του Δήμου. Εδώ και 2 χρόνια, εντός Δημοτικού Συμβουλίου, καταβάλαμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να σταματήσει αυτός ο καταστροφικός κατήφορος.

Δυστυχώς τα μέλη της διοίκησης επέδειξαν εγκληματική απάθεια μπροστά στο γεγονός του προαναγγελθέντος οικονομικού θανάτου του Δήμου. Η σημερινή διοίκηση που φέρει την απόλυτη και οριζόντια πολιτική ευθύνη (πελατειακές προσλήψεις, κακοδιαχείριση σε κρίσιμους τομείς, πολιτική αδράνεια), για λόγους προφανούς σκοπιμότητας, προσπάθησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Μετά όμως από την Εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά τη διαδικασία της Β΄ Αναμόρφωσης, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση πλέον είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμη.

Το αποθεματικό του Δήμου είναι αρνητικό ( – 1.624.297,44 ), το οποίο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ άκρως ανησυχητική είναι η διαπίστωση της Υπηρεσίας που αναφέρει αυτολεξεί : «γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Δήμου».

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική εξέλιξη που επηρεάζει σοβαρά τη λειτουργία του Δήμου και τη δυνατότητα παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Στην παράταξή μας, ως δύναμη πολιτών και ως δύναμη ευθύνης, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναλάβουμε συγκεκριμένη και στιβαρή πρωτοβουλία ενημέρωσης και συζήτησης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας.

Απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα σε πολίτες, ομάδες ενεργών πολιτών, Συλλόγους, Αυτοδιοικητικούς που δεν συμμετείχαν με πράξεις ή παραλείψεις στην κατάρρευση του Δήμου, κόμματα, ώστε να ξεκινήσουμε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση με συγκεκριμένη ατζέντα: Συγκρότηση Προτάσεων για την Έξοδο από την Κρίση και για την Οικονομική Βιωσιμότητα του Δήμου.

Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, ούτε αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ψηφοδελτίων μας και στην επίδειξη δυνάμεων.

Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά όλους του Δημότες και το Δήμο μας, ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά το σήμερα και το αύριο, τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους συνδημότες μας.

Είναι μια πρωτοβουλία δέσμευσης για τη διαχείριση του οικονομικού αδιεξόδου, για την επιλογή πρακτικών που δεν θα μετακυλήσουν τα βάρη της κατάρρευσης στους δημότες, για τη συμφωνία σε ένα μοντέλο διοίκησης, ελέγχου και λογοδοσίας που θα προστατεύει το δημόσιο χρήμα.

Είναι μια πρωτοβουλία ανοικτή, διάφανη και δημόσια για να διαμορφώσουμε από κοινού την Πρόταση Εξόδου και Οικονομικής Σταθεροποίησης του Δήμου μας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Σωφρόνης
Επικεφαλής της Παράταξης Σαρωνικός Αύριο

Τα μέλη της Παράταξης Σαρωνικός Αύριο