ΔΤ54 – Σαρωνικός Αύριο – Όλη η αλήθεια για την έκπτωση του 20% των εισφορών σε χρήμα στους συνδημότες της Αναβύσσου

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 16/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όλη η αλήθεια για την έκπτωση του 20% των εισφορών σε χρήμα στους συνδημότες της Αναβύσσου»

Πρώτα, η Δημοτική Αρχή επέδειξε προκλητική αδιαφορία στην έγκαιρη ενημέρωση των συνδημοτών μας σχετικά με την οφειλόμενη εισφορά τους σε χρήμα, που απορρέει από την Πράξη Εφαρμογής. Και μάλιστα αυτή η προκλητική αδιαφορία που οδήγησε σε απόλυτο αιφνιδιασμό των δημοτών της Αναβύσσου, επιδεικνύεται μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη για τα νοικοκυριά, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Λίγο αργότερα, αναγκάστηκε υπό την πίεση των δημοτών και σύσσωμης της αντιπολίτευσης να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου, ψηφίζοντας  μια εισήγηση, η οποία δήθεν παρέχει στους δημότες μια παράταση χρόνου, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου εμφανώς στριμωγμένη και εκτεθειμένη από τον απαράδεκτο χειρισμό της, επιχείρησε με ψέματα να διαβάλει τη δική μας θητεία, να αποκρύψει την αλήθεια και να τρομοκρατήσει τους δημότες.

Ισχυρίστηκε ότι λόγω δικών μας χειρισμών παρήλθε η προθεσμία για την έκπτωση του 20% που προβλέπει ο νόμος και άρα οι δημότες της Αναβύσσου  θα καταβάλουν το ποσό της εισφοράς τους, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο μείωση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2016, επί της θητείας μας δηλαδή, ψηφίσαμε τη μείωση κατά 20% από τις αντίστοιχες προσδιορισμένες τιμές για τις εισφορές σε χρήμα κάθε οικοπέδου, βάσει του Νόμου 4315/2014. Τότε ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης τεκμηρίωσε αυτή τη μείωση στη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Όλοι θυμόμαστε ότι ήταν περίοδος μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας. (σχετ.1)
  2. Ως εκ τούτου οι βεβαιώσεις που σήμερα παραλαμβάνουν οι δημότες περιέχουν την έκπτωση του 20%. (σχετ.2)
  3. Ο Νόμος 4315/2014 βάσει του οποίου ψηφίσαμε τη μείωση του 20%, αντικαταστάθηκε από το Νόμο 4495/2017, ο οποίος επίσης προέβλεπε τη μείωση του 20% για περιοχές όμως που η αξία της γης υπολογίστηκε μετά την έκδοση του. (σχετ.3)
  4. Είναι αυτονόητο ότι μία και μοναδική φορά μπορεί να γίνει η χρήση Νόμου για τη μείωση κατά 20%. Ο Δήμος μας έκανε αυτή τη χρήση το 2016, επί της θητείας μας.

Καμία στρέβλωση δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή όχι μόνον έχει διαγράψει από τον αυτοδιοικητικό χάρτη την Ανάβυσσο, αλλά συμπεριφέρεται και με τρόπο απαξιωτικό και εκδικητικό προς τους κατοίκους της.

Κανένα ψέμα δεν μπορεί να πείσει τους δημότες της Αναβύσσου για το αντίθετο.

Σε ό,τι αφορά την παράταξή μας, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα οργανώσουμε στην Ανάβυσσο ενημερωτικές και οργανωτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκύπτει από τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε το ζήτημα των εισφορών. Σας παραθέτουμε όλα τα έγγραφα που τεκμηριώνουν τα γεγονότα.

Από το Γραφείο Τύπου