ΔΤ51 – Σαρωνικός Αύριο – Με την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ η Παλαιά Φώκαια αποκτά σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 8/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ η Παλαιά Φώκαια αποκτά σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική»

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Γ.Π.Σ που είχε ξεκινήσει από την κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας, επί της προεδρίας του Δημήτρη Φιλίππου, με το ΦΕΚ 860Δ 1/12/2021.

Στη θητεία μας 2014-2019 έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μπουκουβάλα, ώστε να ολοκληρωθεί η έγκριση του Γ.Π.Σ, η οποία αποτέλεσε και τη βάση για τη σημερινή εξέλιξη.

Ο επικεφαλής Γιώργος Σωφρόνης έκανε σχετική δήλωση: «Δουλέψαμε επίμονα, συστηματικά και οργανωμένα ώστε να προετοιμάσουμε με σοβαρότητα αυτήν τη σημαντική εξέλιξη. Είναι πλέον σαφές ότι ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η Πράξη Εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδίου Πόλεως της Επέκτασης του κυρίως Οικισμού, αλλά και να προχωρήσει η Μελέτη Πολεοδόμησης του Θυμαριού. Ο πολεοδομικός εξορθολογισμός είναι η προϋπόθεση για την αναπτυξιακή προοπτική της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι η αφετηρία για την οποία δουλέψαμε με συνέπεια. Με την ίδια συνέπεια θα εργαστούμε σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης και αύριο από τη θέση της διοίκησης, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτει η Παλαιά Φώκαια».

Από το Γραφείο Τύπου