ΔΤ41 – Σαρωνικός Αύριο – «Το ΣτΕ δικαιώνει την διοίκηση Σωφρόνη – Επιστρέφει τη διαχείριση των παραλιών στο Δήμο»

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 12/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το ΣτΕ δικαιώνει την διοίκηση Σωφρόνη: Επιστρέφει τη διαχείριση των παραλιών στο Δήμο»

Η δικαίωση για την τακτική που ακολούθησε η διοίκηση του Γιώργου Σωφρόνη σχετικά με τη διαχείριση των παραλιών ήρθε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αποφάσισε να θέσει εκτός διαχείρισης την ΕΤΑΔ και να την αποδώσει στο Δήμο Σαρωνικού.

Πρόκειται για  μια προσφυγή που έχει μακρά ιστορία, αφού μία από τις πρώτες κινήσεις το 2014 της τότε νέας διοίκησης Σωφρόνη ήταν η κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ της μεταβίβασης των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού στην ΕΤΑΔ.

Η υπόθεση που τελικά δικάστηκε στις 22/9/2020 και κερδήθηκε αφορά το μεγαλύτερο τμήμα των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού : Παλαιά Φώκαια, Αλυκές Αναβύσσου, Άγιο Νικόλαο, Μαύρο Λιθάρι και Λαγονήσι.

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘’Σαρωνικός Αύριο’’ προέβη σε σχετική δήλωση: « Εμείς ως δημοτική αρχή από την πρώτη σχεδόν μέρα της θητείας μας, ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία σήμερα μας δικαιώνει απολύτως. Η προσφυγή στο ΣτΕ, συνοδευόμενη από ισχυρή  νομική τεκμηρίωση, δημιουργεί πλέον μια νέα εξαιρετική συνθήκη για το Δήμο Σαρωνικού και τους δημότες μας: οι παραλίες μας αποδίδονται! Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα συστήναμε στην παρούσα  δημοτική αρχή να μην ξεκινήσει σχετικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την ΕΤΑΔ, από δυσχερή μάλιστα θέση  που θα απέφερε μικρής κλίμακας διαχείριση, μικρής κλίμακας οφέλη για το Δήμο και τους δημότες. Τώρα πια χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο ώστε, αφενός οι δημότες να απολαμβάνουν καθαρές και όμορφες παραλίες, αφετέρου ο Δήμος να προσέξει, να φροντίσει και να αναδείξει το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από τις παραλίες μας»

Από το Γραφείο Τύπου