ΔΤ40 – Σαρωνικός Αύριο – «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ “ΑΔΕΙΑΖΕΙ’’ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 12/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ “ΑΔΕΙΑΖΕΙ’’ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 74 Ν.4555/2018 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» με θέμα:

1.       Συζήτηση και λήψη απόφασης πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, στελέχωσης της Πολιτικής Προστασίας λόγω κατεπειγουσών αναγκών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης ” Σαρωνικός αύριο” Γιώργου Σωφρόνη και με τη συνυπογραφή της παράταξης ”Σαρωνικός Νέα Πνοή”, εισήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα που αφορά στη ”συζήτηση και λήψη απόφασης πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, στελέχωσης της Πολιτικής Προστασίας λόγω κατεπειγουσών αναγκών”. Ο Γιώργος Σωφρόνης εισηγήθηκε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος αφού ο Δήμος μας έχει κηρυχθεί πυρόπληκτος, μετά τη φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου.

Η εισήγηση βασίστηκε κυρίως στο κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Πολιτική Προστασία στην ασφάλεια και την προστασία των δημοτών, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είναι λυπηρό ότι η δημοτική αρχή, ενώ συμφώνησε επί της αρχής της πρότασής μας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα μιας οργανωμένης και επαρκώς στελεχωμένης Πολιτικής Προστασίας, τελικά όμως δεν ψήφισε ακολουθώντας την παλαιοκομματική και άγονη πρακτική ‘’συμφωνώ με αυτά που λες, θα διαφωνήσω όμως επειδή τα λες εσύ’’.

Είναι λυπηρό που μια εισήγηση η οποία θα έπρεπε να δημιουργήσει απολύτως ενωτικά αντανακλαστικά και να περάσει με απόλυτη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά έπεσε θύμα μικροπολιτικών πρακτικών.

Και το ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι αυτές οι πρακτικές έχουν άλλα δύο θύματα, από τη μία πλευρά τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας που με κίνδυνο ζωής παρεμβαίνουν σε όλες τις κρίσεις που παρουσιάζονται στο Δήμο μας (τρανή απόδειξη η φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου), από την άλλη πλευρά θύμα είναι η ασφάλεια των πολιτών και μάλιστα ειδικά μέσα στη συγκυρία της πανδημίας, όπου η επαρκώς στελεχωμένη Πολιτική Προστασία θα συνέδραμε αποτελεσματικά και συμπληρωματικά σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘’ Σαρωνικός αύριο’’ Γιώργος Σωφρόνης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση: ‘’Η παράταξή μας κατέβαλε χτες μιας μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποσπάσει την πολιτική δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Δυστυχώς για λόγους μικροπολιτικής, η πλειοψηφία δείλιασε να δεσμευθεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά τη χτεσινή μας παρέμβαση, το σοβαρό ζήτημα της στελέχωσης της Πολιτικής Προστασίας αποκτά και πάλι τη βαρύτητα που πρέπει να έχει. Εμείς δεν φωτογραφιζόμαστε με τους εργαζόμενους για επικοινωνιακούς λόγους μία φορά το χρόνο, αλλά τους θεωρούμε αναγκαίους και απαραίτητους όλο το χρόνο. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ λαϊκισμού και συνεπούς πολιτικής στάσης’’.

Από το Γραφείο Τύπου