ΔΤ33 – Σαρωνικός Αύριο – Δεν μπορεί ένας ψεύτης δήμαρχος, να υπερασπιστεί το συμφέρον του τόπου μας

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 29/5/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν μπορεί ένας ψεύτης δήμαρχος, να υπερασπιστεί το συμφέρον του τόπου μας.

Με αφορμή την γεμάτη ψέματα και συκοφαντίες χθεσινή ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου, σχετικά με την υπόθεση του αιολικού πάρκου στο Πανί, θα θέλαμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά μερικές αλήθειες, τις οποίες σκόπιμα ο ίδιος αποκρύπτει.

Όσο και να προσπαθεί ο κ. Φιλίππου να ξεχάσουμε, η αλήθεια είναι πως η αδειοδότηση της συγκεκριμένης επένδυσης έγινε από την Περιφέρεια Αττικής το 2018, όταν Περιφερειάρχης ήταν η κα Δούρου κι αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ο κ. Φιλίππου.

Εμείς ποτέ δεν είπαμε, όπως σκόπιμα παραπληροφορεί ο κ. Φιλίππου,  ότι η άδεια δόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς είπαμε ότι η άδεια δόθηκε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Και μέλος της ηγετικής ομάδας ήταν τότε και ο κ. Φιλίππου.  Ως αντιπεριφερειάρχης τότε δεν τόλμησε να εκφράσει καμία αντίρρηση στο αιολικό πάρκο. Και δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, όπως και την Διοίκηση του Δήμου Λαυρεωτικής, που πήραν αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τάχθηκαν εξαρχής κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ο κ. Φιλίππου είναι ένας ψεύτης και καιροσκόπος δήμαρχος, ένας κουρασμένος επαναστάτης του «γλυκού νερού», που από τη μια κλείνει το μάτι στα επιχειρηματικά συμφέροντα κι από την άλλη παίζει παιχνίδια «επαναστατικής γυμναστικής», στην πλάτη των κατοίκων του τόπου μας.

Μια ζωή τα ίδια κάνει. Τα ίδια έκανε με τον μεγαλοξενοδόχο του Λαγονησίου με τον οποίο αγκαλιαζόταν πίσω από την πλάτη μας, την ίδια ώρα που ξεσήκωνε τους πολίτες και υπερασπιζόταν δήθεν τις παραλίες μας.

Τα ίδια έκανε με το ζήτημα της αποχέτευσης, όταν από τη μια «ξεσήκωνε» τον κόσμο τάζοντας τη λύση της Ψυττάλειας κι από την άλλη, συγκυβερνούσε με την κα Δούρου που μας έλεγε καθαρά ότι η Ψυττάλεια δεν είναι ρεαλιστική και βιώσιμη λύση. Αυτός ήταν που σαμποτάριζε τη Διοίκηση Σωφρόνη,  για να αναγκαστεί σήμερα να αποδεχτεί τη λύση για την αποχέτευση που εμείς προτείναμε.

Με καιροσκόπους σαν τον κ. Φιλίππου εμείς συμμαχία δεν κάνουμε. Οι συμμαχίες απαιτούν ευθύνη και ειλικρίνεια και αυτά τα στοιχεία ο σημερινός δήμαρχος δεν τα διαθέτει.

Μέχρι χθες ο κ. Φιλίππου, σιωπώντας επιδεικτικά, ήταν με την πλευρά της εταιρείας που προωθούσε το αιολικό πάρκο. Και σήμερα κοροϊδεύει τους συμπολίτες μας στα μούτρα, στήνοντας αδιέξοδες κινητοποιήσεις που υπηρετούν μόνο το πολιτικό του συμφέρον.

Στο Δήμο Σαρωνικού αξίζει ένας καλύτερος δήμαρχος. Κι όχι ένας άνθρωπος που πολιτεύεται με λογικές του προηγούμενου αιώνα. Ένας άνθρωπος που φαλλοκρατικά παροτρύνει δημόσια να «συνετίζουμε» τις συζύγους μας.

Από το Γραφείο Τύπου