ΔΤ31 – Σαρωνικός Αύριο – Ξεπερνά κάθε όριο το θράσος του κου Φιλίππου

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 28/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπερνά κάθε όριο το θράσος του κου Φιλίππου

Με πρόφαση τον κορονοϊό, «βολεύει» στο Δήμο Σαρωνικού υποψήφιους του συνδυασμού του και συγγενείς τους.

Το θράσος του κ. Φιλίππου δεν έχει όρια. Την ώρα που δεκάδες επιχειρήσεις του Δήμου μας έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν, λόγω του κορονοϊού,  τη λειτουργία τους και ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας αγωνιούν, για το αν θα έχουν δουλειά την επομένη μέρα της καραντίνας, ο κ. Φιλίππου βρήκε την ευκαιρία για να βολέψει στο Δήμο αποτυχημένους στις πρόσφατες εκλογές υποψήφιους του, καθώς και συγγενικά πρόσωπα εκλεγμένων συμβούλων.

Επίσης με πρόφαση την υγειονομική κρίση, προχωρά σε απευθείας αναθέσεις πάλι σε πρόσωπα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του, ενώ καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, επιλέγει από τη δεξαμενή των υποψηφίων του ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα πληρώνονται από τα χρήματα των συμπολιτών μας.

Εργάτες καθαριότητας από το συνδυασμό του

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας, ο κ. Φιλίππου προχώρησε με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid 19, στην προκήρυξη 23 θέσεων που αφορούν εργάτες καθαριότητας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 53 αιτήσεις και στους 23 εργαζόμενους που θα προσληφθούν με 4μηνη σύμβαση περιλαμβάνονται 8 εργαζόμενοι , που είτε ήταν υποψήφιοι του κ. Φιλίππου στις προηγούμενες εκλογές, είτε είναι συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων του.

Συγκεκριμένα , με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου ( Αρ. Απόφ. 587/ Α.Π. 5359/ 15-4-2020) που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και γι αυτό προχωράμε ως παράταξη στη δημοσιοποίηση των ονομάτων , αφού δεν θεωρούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, προσλαμβάνονται ως εργάτες καθαριότητας μεταξύ των 23 και οι :

 1. Μπογδάνου Ειρήνη – Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Κουβαρά
 2. Γκίνης Αντώνιος – Υπ. Τοπικός Σύμβουλος Κουβαρά
 3. Καραγιάννη Ελένη – κόρη Καραγιάννη Θανάση, Δημοτικού Συμβούλου Αναβύσσου και Προέδρου της Κοινοφελούς Επιχείρησης
 4. Κατσαβάκη Βασιλική – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αναβύσσου
 5. Νέρας Φώτιος – σύζυγος Μερκούρη Νέρα Μαρίας, Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Καλυβίων
 6. Νυχά Δήμητρα – Υπ. Τοπική Σύμβουλος Καλυβίων
 7. Παπαναστασίου Μαρία – Υπ. Τοπική Σύμβουλος Καλυβίων
 8. Τοψόγλου Κυριάκος – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φώκαιας

Απευθείας αναθέσεις σε υποψήφιο του

Επίσης, εκμεταλλευόμενος τις προβλέψεις της ΠΝΠ προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις στον κ. Νίκο Παυλόπουλο, που ήταν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αναβύσσου με το συνδυασμό του, ύψους 20.000 ευρώ περίπου, για να παρέχει

 • «υπηρεσίες περίθαλψης αδέσποτων ζώων και στείρωση γατών» (578 απόφαση, Α.Π. 5368/ 15-4-2020), καθώς
 • και για την «προμήθεια τροφών, σκευών τροφής και νερού για τα αδέσποτα» (απόφαση 88 /2020 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου).

Και Ειδικοί Συνεργάτες από την προεκλογική του δεξαμενή

 Αυτή την τακτική, δηλ. να πληρώνει από τα ταμεία του Δήμου μας υποψηφίους του που απέτυχαν να εκλεγούν με το συνδυασμό του, την ακολουθεί από την πρώτη μέρα της θητείας του. Το αποδεικνύει:

 • η  υπ. Αριθμό 540 απόφαση του, (Α.Π. 15811/ 24-9-2019), με την οποία προσέλαβε ως ειδική συνεργάτη του την κα Καρναμπάκου Ελένη, που ήταν Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καλυβιών με το συνδυασμό του
 • η  υπ. Αριθμό 169 απόφαση του, (Α.Π. 2278/ 7-2-2020), με την οποία προσέλαβε ως νομική του συνεργάτη την κα Στεργίου Φωτεινή, κόρη του εκλεγμένου με το συνδυασμό του Προέδρου Κοινότητας Κουβαρά κ. Κώστα Στεργίου.

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Ακόμη κι αν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση των παραπάνω αποφάσεων, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει ηθικές. Δεν έχει δικαίωμα ο κ. Φιλίππου να χρησιμοποιεί το Δήμο και τις ανάγκες λόγω κορονοϊού της τοπικής μας κοινωνίας, για να «βολεύει» τα ρουσφέτια του. Αν αυτή είναι η δική του «αριστερή ηθική», εμάς θα μας βρει απέναντι.

Η παράταξη μας «Σαρωνικός αύριο» θα αναδείξει τις πρακτικές αυτές σε όλα τα επίπεδα, θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της, ώστε να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Από το Γραφείο Τύπου