ΔΤ28 – Σαρωνικός Αύριο – Μήνυμα Γιώργου Σωφρόνη, π. Δημάρχου Σαρωνικού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 24/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Γιώργου Σωφρόνη, π. Δημάρχου Σαρωνικού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 γιορτάζεται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, για τη χώρα μας. Η Ελλάδα όπως και ολόκληρη η υφήλιος, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή υγειονομική απειλή, ενώ ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί μια υβριδική επίθεση από την τουρκική ηγεσία, στα σύνορά της στον Έβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, απαιτείται περισσότερο από ποτέ εθνική συστράτευση και ενότητα. Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης είναι μια ισχυρή υπενθύμιση, ότι οι Έλληνες όταν χρειαστεί μπορούν να μετατραπούν από καθημερινοί άνθρωποι σε ήρωες. Μπορούν να μετατρέψουν το φόβο σε δύναμη, για να νικήσουν ακόμη και τον ισχυρότερο εχθρό.

Αυτή την παροιμιώδη ικανότητα καλούμαστε να αποδείξουμε ξανά, για να ξεπεράσουμε μια ακόμη καταιγίδα.

Ας σηκώσουμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες στα σπίτια μας. Ας  πειθαρχήσουμε στις οδηγίες της Πολιτείας, ας μείνουμε ενωμένοι ακόμη κι από μακριά, ας προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, ας μη διστάσουμε να προσφέρουμε και να ζητήσουμε βοήθεια.    Με νηφαλιότητα, με ομοψυχία και αίσθημα συλλογικής ευθύνης, με έμπνευση από την πολύτιμη κληρονομιά των αγωνιστών προγόνων μας, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.»

Από το Γραφείο Τύπου