ΔΤ27 – Σαρωνικός Αύριο – Ο σοφός λαός λέει κ. Φιλίππου, ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 12/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σοφός λαός λέει κ. Φιλίππου, ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Την ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται από την έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο και από την υγειονομική απειλή του κορονοϊού, ο Δήμαρχος της πόλης μας προτάσσει τα μικροπολιτικά και προσωπικά του οφέλη.

Αναγκάζομαι λοιπόν τούτη τη δύσκολη στιγμή να απαντήσω στο λιβελλογράφημα του, ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να ασχολούμαστε μόνο με την ασφάλεια των συμπολιτών μας.  

Από την πρώτη μέρα που ο κ. Φιλίππου ανέλαβε τα καθήκοντά του, υποκλέπτοντας την ψήφο των συμπολιτών μας με τα ψέματα που τους είπε προεκλογικά, έρχεται αντιμέτωπος με τα ψέματα αυτά.

Άλλα έλεγε ως αντι-περιφερειάρχης, άλλα λέει ως Δήμαρχος

 • Ως αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου μας υποσχόταν δήθεν λύση του αποχετευτικού, μέσω Ψυττάλειας, ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσε το συγκεκριμένο έργο να γίνει. Σήμερα, ως Δήμαρχος, στηρίζει την πρόταση της Διοίκησης Σωφρόνη που τότε απέρριπτε ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των Καλυβίων.
 • Ως αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου και στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μου ζητούσε σε συναντήσεις που «έστηνε» με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, να συναινέσω στο σχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης να συγχωνευτούν τα αστυνομικά τμήματα  του Δήμου μας. Κι εγώ αρνιόμουν. Σήμερα,ως Δήμαρχος, διαμαρτύρεται υποκριτικά που το σχέδιο αυτό, που ψηφίστηκε από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι θέλουν να το εφαρμόσουν. Εμείς δεν τους αφήσαμε στη θητεία μας.
 • Ως αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου, δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει η ανακύκλωση στην Ανατολική Αττική. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ από τα 150 εκατομμύρια του ΠΕΠ Αττικής, στο Δήμο Σαρωνικού και τους γειτονικούς μας δήμους, για έργα ανακύκλωσης, για πράσινα σημεία, κλπ. Σήμερα, ως Δήμαρχος Σαρωνικού υποκρίνεται ότι θέλει να φτιάξει πράσινο σημείο στα Καλύβια, όταν στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, έριχνε  τον Σεπτέμβριο σκουπίδια και μετά τα έκαιγε.

10 Αλήθειες στα ψέματα Φιλίππου

Ο κ. Φιλίππου λέει διαρκώς ψέματα. Κοροϊδεύει συστηματικά τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού. Και για να καλύψει τα ψέματα αυτά, προσφεύγει διαρκώς σε ύβρεις και συκοφαντίες απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πέραν του ότι του δημιουργεί ποινικά προβλήματα, με τα οποία σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος, τον εκθέτει και ως άνθρωπο. Γιατί αναδεικνύει τη διανοητική του ανικανότητα. Μπερδεύει σκόπιμα τα ψέματα του με κάποιες αλήθειες, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό τα νομιμοποιεί.

Όμως στα ψέματα Φιλίππου, θα απαντήσουμε με δέκα αλήθειες.

 • Αλήθεια πρώτη, στην ανακοίνωσή του σκόπιμα μπερδεύει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψήφισε η Διοίκηση Σωφρόνη, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία πολλών πράσινων σημείων για διαλογή στην πηγή σε όλο το Δήμο Σαρωνικού κι ένα κεντρικό Πράσινο Σημείο σε κατάλληλο χώρο, μακριά από οικιστική περιοχή, με τη δική του πρόταση. Που είναι ένα μόνον μεγάλο Πράσινο Σημείο, κοντά στα Καλύβια, το οποίο ουσιαστικά θα λειτουργεί ως μεγάλη χωματερή. 
 • Αλήθεια δεύτερη, στην ανακοίνωση του σκόπιμα συγχέει την άποψή της Διοίκησης Σωφρόνη, ότι πράγματι τα πράσινα σημεία υιοθετούν έναν πρότυπο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων , με τη δική του άποψη. Εμείς δεν διαφωνούμε με τα πολλά πράσινα σημεία, διαφωνούμε με το ένα και μοναδικό πράσινο σημείο που προωθεί ο κ. Φιλίππου.
 • Αλήθεια τρίτη, ο χάρτης που δώσαμε στη δημοσιότητα είναι αυτός που αποτυπώνει τις πραγματικές προθέσεις Φιλίππου. Το δήθεν πράσινο σημείο που θα είναι μια ανοικτή κι ανεξέλεγκτη χωματερή, βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τον οικισμό των Καλυβίων/ Αλλά και 3,5 χιλιόμετρα να ήταν, εμείς δεν θέλουμε καμία χωματερή στα Καλύβια. Τελεία και παύλα.
 • Αλήθεια τέταρτη, ποτέ η Διοίκηση Σωφρόνη δεν κατηγορήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για δημιουργία χωματερής. Αυτός που πιάστηκε στα πράσα να πετά σκουπίδια στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων είναι ο κ. Φιλίππου και για το λόγο αυτό μας επιβλήθηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Φιλίππου μας φέσωσε για μια ακόμη φορά, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του.
 • Αλήθεια πέμπτη, άδικα ψάχνει μελέτες στα συρτάρια του Δήμου ο κ. Φιλίππου από την προηγούμενη Διοίκηση Σωφρόνη. Οι μελέτες αυτές έχουν ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια, από την περίοδο που Περιφερειάρχης ήταν η κα Δούρου κι ο ίδιος αντι-περιφερειάρχης. Είναι δική του ευθύνη που οι μελέτες αυτές δεν χρηματοδοτήθηκαν και δεν έγιναν έργο για την πόλη και τους δημότες μας.
 • Αλήθεια έκτη, δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση στο ΠΕΠ Αττικής για τη χρηματοδότηση επιπλέον εξοπλισμού για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
 • Αλήθεια έβδομη, ακόμη και η επιστολή που απέστειλε στον ΕΔΣΝΑ για να δοθεί στο Δήμο μας ένα απορριμματοφόρο για συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδοι, εστάλη μετά τη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη μας, που αναδείκνυε την ανεπάρκεια και ανικανότητά του.
 •  Αλήθεια όγδοη, δεν υπάρχει κανένας εξορθολογισμός στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας. Δεν υπάρχει προγραμματισμός για πρόσληψη νέου προσωπικού αλλά ούτε και νέου εξοπλισμού. Η Υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί με τον εξοπλισμό που αποκτήθηκε από τη Διοίκηση Σωφρόνη.
 • Αλήθεια ένατη, η αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων γίνεται με χρήματα που δίνει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Αν δεν είχαν δοθεί τα χρήματα αυτά, δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει στην αναθεώρηση αυτή, γι’ αυτό και δεν υπήρχε ο αντίστοιχος κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου.
 • Δέκατη και τελευταία αλήθεια, ο κ. Φιλίππου δεν επιθυμεί πραγματικά να συνεργαστεί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση του προσωπικού του εγώ. Συμπεριφέρεται ως μαυρογυαλούρος του προηγούμενου αιώνα και ασκεί πολιτική συκοφάντησης των αντιπάλων του.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει μια σοφή παροιμία για πολιτικάντηδες σαν αυτόν, που λέει ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης , τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Από το Γραφείο Τύπου