ΔΤ25 – Σαρωνικός Αύριο – Ο κ. Φιλίππου «μπλέχτηκε» στις διαφορετικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, για το προσφυγικό

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 5/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Φιλίππου «μπλέχτηκε» στις διαφορετικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ,για το προσφυγικό.

Tις τελευταίες μέρες η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορά της, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απειλή αυτή είναι η παρουσία χιλιάδων μεταναστών, που είτε έχουν ήδη εισέλθει μέσω των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, είτε επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορά μας με τη γειτονική Τουρκία, παραβιάζοντας ουσιαστικά όχι τα σύνορα της Ελλάδος, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι αυτοί, που προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι πρόσφυγες που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Πρόκειται για μετανάστες που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, η οποία για τη φιλοξενία τους εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε..

Σήμερα, κατά παράβαση της ισχύουσας αυτής συμφωνίας, μεγάλος αριθμός μεταναστών έχοντας την υποστήριξη και μέσα που τους παρέχονται από το επίσημο Τουρκικό Κράτος,  μεταφέρονται από το εσωτερικό της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, αλλά και σε νησιά της χώρας μας, με τελικό σκοπό να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μεταφορά μεταναστών γίνεται τελείως στοχευμένα μόνον προς τα ελληνικά σύνορα κι όχι προς τα σύνορα άλλης ευρωπαϊκής χώρας, που επίσης γειτνιάζει η Τουρκία, όπως η Βουλγαρία.  

Η Ελλάδα, ως κυρίαρχο ευρωπαϊκό Κράτος, υπερασπίζεται με επιτυχία τα σύνορά της, χάρη στην ηρωική προσπάθεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας.

Αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να αναγνωρίσουμε δημόσια κι έμπρακτα. Τόσο με δημόσιες δηλώσεις μας, όσο και με πράξεις.

Αυτήν την αυτονόητη στήριξη θελήσαμε να εκφράσουμε χθες ως δημοτική παράταξη, ζητώντας να υπάρξει έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, κάτι που τελικά έγινε, κατά πλειοψηφία.

Είναι όμως πρωτοφανές από τη συζήτηση αυτή να λείπει ο πρώτος πολίτης του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο κ. Φιλίππου, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να μην τοποθετηθεί.

Δεν είχε να πει ούτε μια καλή κουβέντα για τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατηθεί η χώρα μας ασφαλής.

Για μας, είναι προφανής ο λόγος που αποχώρησε. Ο κ. Φιλίππου, είναι ένας αριστερός «παλαιάς κοπής», που δεν έχει στην κουλτούρα του «καθαρή» την έννοια των εθνικών συνόρων.

Ίσως και να μην πρόλαβε να πάρει την επίσημη «γραμμή» του κόμματος του από την Κουμουνδούρου. Είχε διαβάσει το πρωί την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να «ανοίξουμε» τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες και προφανώς «βραχυκύκλωσε», όταν άκουσε στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα.

Έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο βράδυ για να συνειδητοποιήσει το λάθος του και το πόσο έκθετος είναι απέναντι στην πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να αναγκαστεί να εκδώσει τελικά σήμερα μια ανακοίνωση, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει, ο λεκές του έμεινε. Και θα τον ακολουθεί για πάντα.

Ο κ. Φιλίππου είναι ένας Δήμαρχος με μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά, ένας δογματικός διεθνιστής παλαιάς κοπής,  που αντιλαμβάνεται το ελληνικό Κράτος μόνον με όρους προσωπικού συμφέροντος . Γι’ αυτόν το Κράτος υπάρχει για να μπορεί να τον βιοπορίζει, ως επαγγελματίας πολιτικός που είναι όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε Φιλίππου, για μια ακόμη φορά μετρηθήκατε και αποδειχθήκατε κοντύτερος των περιστάσεων.

Από το Γραφείο Τύπου