ΔΤ20 – Σαρωνικός Αύριο – Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 27/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σωφρόνης, π. Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας»

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 σηματοδότησε την εμπλοκή των Ελλήνων σε έναν πόλεμο που δεν προκάλεσαν. Έναν πόλεμο που αποφάσισαν να δώσουν, προκειμένου να υπερασπιστούν την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη συνέχεια του Έθνους μας.

Το συμβολικό ΟΧΙ που ακούστηκε εκείνο το ξημέρωμα, ξαφνιάζοντας όλο τον κόσμο, είχε τη δύναμη της φωνής ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Εξέφρασε την άρνηση των Ελλήνων να υποταγούν στον κατακτητή. Μετέτρεψε απλούς ανθρώπους σε ήρωες, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τόλμη, θάρρος και αυταπάρνηση για την πατρίδα.

Η εποποιία που ακολούθησε, αποτελεί μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας, της αποφασιστικότητας και της φιλοπατρίας του ελληνικού λαού. Και συνεχίζει να μας θυμίζει ότι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας, οι Έλληνες επέλεξαν να αψηφήσουν το φόβο, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να δώσουν ενωμένοι τη μεγάλη μάχη.

Γι’ αυτό και η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 οφείλει να είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας, αλλά και μνήμης. Είναι χρέος μας να τιμήσουμε έμπρακτα τις θυσίες των προγόνων μας, για να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες. Για να διατηρήσουμε την πατρίδα μας πάντα ελεύθερη. Για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ελλάδα, που θα είναι αντάξια της ένδοξης ιστορίας της.»

Από το Γραφείο Τύπου