ΔΤ19 – Σαρωνικός Αύριο – Υπηρετούμε το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας κι όχι των εργολάβων του κ. Φιλίππου

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 19/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σωφρόνης, π. Δήμαρχος Σαρωνικού: υπηρετούμε το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας και όχι των εργολάβων του κ. Φιλίππου.

Ο  σημερινός Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί συλλογικά τόσο εντός, όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να εφαρμόζει τους νόμους που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις.

Όσο επιμένει να αγνοεί τη νομιμότητα και τους κανόνες της σύνθεσης και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, θα εισπράττει την άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να νομιμοποιεί τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις του.

Η παράταξη «Σαρωνικός αύριο» καταψήφισε την πρόταση της Διοίκησης Φιλίππου για δεύτερη συνεχόμενη ανάθεση σε εργολάβο του έργου της αποκομιδής των ογκωδών και φυτικών απορριμμάτων γιατί είναι παράνομη.

Η αρνητική μας ψήφος συνδέεται επίσης και με το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζει από την πρώτη μέρα της θητείας του ο νέος δήμαρχος, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας.

  • Ο κ. Φιλίππου παρέλαβε έναν Δήμο που είχε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά, όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που ως Διοίκηση είχαμε παραλάβει. Και δεν κάνει τίποτα για να τον πάει ακόμη πιο ψηλά.
  • Ο ίδιος ως αντι-περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής τα προηγούμενα χρόνια, έβαλε εμπόδια για να δοθούν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα του Δήμου, όπως αυτό της αποχέτευσης και της κομποστοποίησης. Κι ως δήμαρχος δεν κάνει τίποτα για να τα λύσει, έστω και με το δικό του τρόπο.
  • Στη διάρκεια της θητείας του ως αντι-περιφερειάρχης δεν υλοποίησε την υποχρέωση του να καθαρίζει τα ρέματα της περιοχής μας, για να προστατεύουμε τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των συμπολιτών μας. 
  • Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο του, για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός της καθαριότητας και σήμερα ως νέος δήμαρχος, απαξιώνει τον εξοπλισμό που αγοράστηκε στη διάρκεια της θητείας της δικής μας διοίκησης, γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί τη διοίκηση Σωφρόνη και να εξυπηρετεί τους φίλους του εργολάβους. Κι όχι να καθαρίσει τις γειτονιές μας.
  • Ως Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων κι απορριμμάτων, τον αποκατεστημένο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ στα Καλύβια, προφανώς γιατί αυτό εξυπηρετεί κάποιους εργολάβους.
  • Παρά τις διαρκείς επισημάνσεις μας, επιμένει στην παράνομη τακτική της κατάτμησης έργων και των απευθείας αναθέσεων και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα, αφήνει να διογκώνεται το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, για να περάσουν ευκολότερα οι παράτυπες μεθοδεύσεις του.

Χρειάστηκαν μόλις 50 μέρες για να αποδειχθεί ότι ο κ. Φιλίππου είναι ένας “κουρασμένος” δήμαρχος, που δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.

Αυτός ίσως είναι ο λόγος που έχει εκχωρήσει τη διοίκηση του Δήμου σε έναν άλλον,  “συνταξιούχο”  Δήμαρχο, κομματικό στέλεχος και στέλεχος των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει ούτε την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση αλλά ούτε και καμία γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Ο κύριος Φιλίππου σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Από το Γραφείο Τύπου