ΔΤ17 – Σαρωνικός Αύριο – ΧΑΔΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Σαρωνικός Αύριο

Σαρωνικός 1/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σωφρόνης, π. Δήμαρχος Σαρωνικού:  είναι εγκληματική η ανοχή του κ. Φιλίππου στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στα όρια του Δήμου μας.

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο περιφραγμένος αποκατεστημένος ΧΑΔΑ του Δήμου Σαρωνικού, στα όρια της Δ.Ε. Καλυβίων.

Εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας ή και ανοχής του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, στο συγκεκριμένο χώρο, έχει δημιουργηθεί μια νέα ανοικτή χωματερή, που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

Κατέγραψα με δικά μου μέσα τουλάχιστον 6 μεγάλες νταλίκες σε διάστημα μόλις μισής ώρας που βρέθηκα στο χώρο, με υλικά από εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν στη Γλυφάδα, να ξεφορτώνουν τα μπάζα τους ανεξέλεγκτα στο χώρο, για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τα λεγόμενα των οδηγών τους για να καλυφθούν απορρίμματα που έχουν ήδη εναποτεθεί στο συγκεκριμένο χώρο.

Επισημαίνω ότι με αποκλειστική ευθύνη του κ. Φιλίππου στη συγκεκριμένη  έκταση έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών αποβλήτων (οικιακά απορρίμματα, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, κλαδέματα κ.λ.π), τα οποία έχουν καλυφθεί με χώμα, έχοντας δημιουργήσει ένα μεγάλο απορριμματικό ανάγλυφο, προερχόμενο από εκτεταμένη απόθεση αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις καθώς και άλλων στερεών αποβλήτων.

Όλα όσα επισημαίνω, έχουν ήδη καταγραφεί σε πόρισμα των αρμόδιων ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο σήμερα δημοσιοποιήθηκε.

Οι εικόνες που κατέγραψα ντροπιάζουν το Δήμο μας και προσβάλλουν τους συμπολίτες μας. Η ευθύνη του κ. Φιλίππου είναι μεγάλη, γιατί εξαιτίας της ανοχής που επιδεικνύει, στην Δ.Ε. Καλυβίων διαμορφώνεται ένας οργανωμένος χώρος διάθεσης αποβλήτων, ο οποίος μάλιστα διαθέτει εσωτερική οδοποιία και πλατεία. Σε αυτόν το χώρο έριξαν τα μπάζα τους τα φορτηγά που κατέγραψα.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλα αυτά έγιναν και γίνονται με πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Όμως σίγουρα γίνονται με την ανοχή της. Και η ανοχή αυτή είναι εγκληματική, όπως εγκληματική είναι και η ανικανότητά της να διαχειρισθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η λογική των κατατμήσεων και των απευθείας αναθέσεων που καταγγείλαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δίνει λύση. Ο κ. Φιλίππου αποδείχθηκε ανίκανος ως αντι-περιφερειάρχης της κας Δούρου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και τώρα ως Δήμαρχος αποδεικνύεται ανίκανος να βάλει τέλος στη λειτουργία ανεξέλεγκτων χωματερών στα όρια του Δήμου Σαρωνικού.

Από το Γραφείο Τύπου